Nosilac projekta je Javno gradsko saobraćajno preduzeće Novi Sad, a partner na projektu je Univerzitet iz Segedina. Projekat „UniTransModel“ - „Zajednički informacioni sistem javnog prevoza kao objedinjeni model“ je projekat koji se ralizuje u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Mađarska.

Projekat „UniTransModel“ pokriva oblast informacione tehnologije u javnom prevozu, i ima za cilј rešavanje problema nedostatka informacija o javnim prevoznim sredstvima i mogućnostima putovanja u prekograničnom regionu između Srbije i Mađarske. U okviru projekta kreiran je jedinstvеn informacioni sistem o javnom saobraćaju.

Konačan rezultat projekta „Zajednički informacioni sistem javnog prevoza kao objedinjeni model“ je zajednički webportal za krajnje korisnike čija je svrha planiranje putovanja na teritoriji Vojvodine i Del-Alfeld regije. Krajnji korisnik ima mogućnost da unese željene geo tačke odlaska i dolaska sa parametrima kao što su vreme polaska, prevozno sredstvo i prioritet u vezi cene ili ukupnog vremena putovanja. Odgovor je lista potencijalnih planova putovanja koji zadovoljavaju zahtevani kriterijum. Takođe, postoji mogućnost za prikazivanje plana putovanja na mapi. Korisnik ima mogućnost pretraživanja podataka sačuvanih u bazama podataka: trase, linije, putovanja, stajališta.

Projekat UniTransModel stimuliše putovanje sredstvima javnog prevoza i turizam. Projekat se direktno bavi temama kao što su zdravlje, bezbednost i životna sredina. Korisnici imaju mogućnost za pretragu zdravih vidova putovanja (npr. iznajmljivanje bicikla), a hodanje je takođe jedna od opcija za planiranje putovanja. Stimulisanjem upotrebe javnog prevoza zalažemo se i promovišemo ekološka sredstva prevoza, kao i bezbednost na putu smanjenjem broja automobila na putevima.

Projekat pruža mogućnost turistima da nauče nešto više o Srbiji i Mađarskoj omogućavajući im da pretražuju turističke lokacije kroz aplikacije koje su razvijene. Na ovaj način projekat doprinosi razvoju lokalne ekonomije.