A projekt fő kedvezményezettje az Újvidék Városi Tömegközlekedési Társaság, projekt partner pedig a Szegedi tudományegyetem.

Az egységes modelként működő Összekapcsolt Tömegközlekedési Információs Rendszer projekt fő eredménye egy összekapcsolt webes portál mindazok számára, akik Vojvodina és a Dél-Alföldi régió közti utazásaikat tervezik. Ezen felhasználók lehetőséget kapnak arra, hogy a kívánt indulási és érkezési földrajzi pontokat olyan paraméterekkel üssék be, mint az indulási idő és az utazás formája, ezen felül pedig fontossági sorrendbe rendezhetik őket az ár, vagy akár az utazás teljes időtartamára vonatkozóan. Amit eredményként kapnak, egy lista a potenciális útvonalakkal, melyek megfelelnek a megadott feltételeknek. Mindezek mellett arra is lehetőség van, hogy vizualizálják ezeket az útiterveket a térképen. A felhasználónak lehetősége van az adatbázisban keresni útvonalra, vonalra, útra és megállókra is.

Az UniTransModel projekt serkenti a turizmust és a tömegközlekedést választó utazóközönséget. A projekt közvetlenül célozza meg az egészség, biztonság és környezet kérdéseit. A felhasználónak lehetősége van az egészséges közlekedés lehetőségét keresni (mint például kerékpár bérlés), amibe beletartozhat a gyalogos közlekedés lehetősége is. A tömegközlekedés használatának serkentésével népszerűsítjük a környezetbarát közlekedési lehetőségeket, mellyel egyidőben biztonságosabbá is válik a közlekedés az úton lévő autók számának csökkenésével.

A kifejlesztett applikációk, melyeken különböző turista oldalak is elérhetővé válnak, kiváló lehetőséget nyújtanak a turisták számára Szerbia és Magyarország megismerésére. Ezzel a projekt hozzájárul a helyi gazdaság fejlődéséhez is.

Az Egységes Modelként Működő Összekapcsolt Tömegközlekedési Információs Rendszer egy olyan projekt, mely a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Kooperatív Program része.